Bloc de la Federació Internacional de Futbol 5x5

Bloc oficial de la Federació Internacional de Futbol 5x5

dijous, 24 de febrer del 2011

Jugadors de llegenda - Romario de Souza

Va debutar com professional al Vasco de Gamma (1987-1988). Després va jugar al PSV Eindhoven holandès, amb el qual va guanyar quatre títols de lliga consecutius. L'estiu de 1993, va fitxar pel Futbol Club Barcelona, amb el qual va guanyar una lliga espanyola i va aconseguir el pichichi. Al 1995 va retornar a Brasil, on va seguir triomfant, després d'una efímer estada al València CF a l'inici de la temporada 1996-97, va fitxar per l'Al Nasser de Qatar. 

Les limitacions físiques, i les seves habituals indisciplines que van provocar diverses controvèrsies amb el seu tècnic del Fluminense, Alexandre Gamma, van donar lloc a que fora acomiadat d'aquest club.

La seva primera convocatòria per a defensar al combinat de la 'canarinha' va ser per un amistós davant Irlanda (0-1), el 23 d'abril de 1987. El primer gol, el va fer contra Finlàndia el 28 d'abril del mateix any (3-2), i la seva primera titularitat no va arribar fins al juny, i va anotar dos gols per a la victòria 4-0. A l'inici de la seva carrera, va assolir la medalla de plata als Jocs Olímpics de Seül l'any 1988, i al 1989 li va donar la Copa Amèrica a Brasil amb un gol en la final davant Uruguai a Maracaná.

Durant la Copa del Món Itàlia 1990 hagué de conformar-se amb ser suplent del davanter Careca, a causa d'una fractura, però a Estats Units 1994 va tenir la seva revenja i va dur a Brasil cap al títol fent una temible dupla amb Bebeto. Llavors va marcar 5 dels 11 gols de la 'Seleçao' i va ser triat Pilota d'Or de la FIFA al 1995. 

L'últim partit oficial del davanter amb la selecció del Brasil va ser al juny de 2001 i contra la selecció de l'Uruguai. El partit corresponia a un partit de les eliminatòries de classificació per a la Copa del Món 2002. Més tard, Romário va organitzar al novembre un partit homenatge al Coliseum de Los Angeles i va marcar els dos gols de la victòria de l'equip de Brasil contra una selecció de veterans de Mèxic (2-1). No obstant això no es va retirar del futbol i va retornar als camps.

Durant l'estiu del 2005, el jugador va poder participar en el que era una de les seves aficions predilectes, el futbol platja, participant ab la selecció del seu país per disputar un torneig al Rio de Janeiro, quedant finalment en la tercera posició.

Polèmic per la seva vida amorosa, la seva afició a la vida nocturna, les absències i retards als entrenaments, baralles i privilegis, Romário sempre ha sigut noticia a la premsa. Durant el 2005 va ser condemnat a pagar l'ex-futbolista Zico, una indemnització de 22.200 dòlars per "danys morals" a l'utilitzar la seva imatge a les portes dels sanitaris d'un desaparegut bar que havia instal·lat a Rio. El mateix any, i als 39 anys d'edat, per tercera vegada, Romário va ser el màxim golejador del campionat de lliga brasiler, amb 22 gols, vestint la samarreta del Vasco da Gama. El davanter, que va anotar 952 gols en poc més de 1.000 partits com professional, va posar fi a una de les carreres més reeixides en el futbol brasiler i mundial, en el dia 27 d'abril del 2005, quan es va acomiadar de la selecció brasilera de futbol en el partit entre Brasil i Guatemala, marcant un gol i sent ovacionat per l'afició present, realitzant una emocionant volta olímpica, al sortir del camp als 38 minuts. Al març de 2006 firma un acord amb el Miami FC, equip dels Estats Units per a jugar cinc mesos allà, fins a acabar la temporada, amb el compromís de tornar de nou al Vasco de Gamma a l'acabar l'aventura. Però aquest desig es veu ajornat ja que el brasiler fitxa a finals de setembre per l'Adelaide United, un equip de la segona divisió australiana de futbol.



Romàrio va arribar a la xifra dels 1.000 gols als 41 anys jugant amb el Vasco de Gama al campionat brasiler. El 21 de maig del 2007 en el minut 47 del partit contra el Sport Club en un camp ple a bassar, va anotar des del punt de penal, de la mateixa manera com la que va marcar el mític Pelé el seu gol 1.000.

Després d'encertar el penal el partit s'atura uns minuts, una massa de aficionats i periodistes van saltar al camp per celebrar-ho. El jugador entre llàgrimes va dir algunes paraules als periodistes presents vinguts d'arreu del món. Abans de reprendre el partit Romário va donar una volta d'honor a l'estadi acompanyat per aficionats i familiars. La pilota del partit com es tradició en ocasions especials com aquesta, se la va emportar a casa el jugador.

 



  
Aquesta llarga llista de gols feta pel mateix jugador inclou partits oficials i amistosos. Els seu primer gol com a professional va ser el 18 d'agost de 1985 amb el Vasco de Gama contra el Nova Venècia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada