Bloc de la Federació Internacional de Futbol 5x5

Bloc oficial de la Federació Internacional de Futbol 5x5

dimarts, 8 de febrer del 2011

Jugadors de llegenda - George Best

George Best (Belfast, 22 de maig de 1946 – Londres, 25 de novembre de 2005) va ser un futbolista nord-irlandès que ocupava la posició de davanter. Va ser internacional absolut per la Selecció de futbol d'Irlanda del Nord en 37 ocasions. Ha estat un dels millors jugadors de la història. És recordat sobretot pel seu pas pel Manchester United FC, on va jugar entre els anys 1963 i 1974 on va aconseguir grans èxits i reconeixement internacional. El seu joc era desbordant i combinava la seva gran tècnica amb acceleració, regat i capacitat golejadora.
 
El seu millor any va ser el 1968, quan va guanyar la Copa d'Europa amb el Manchester United i va ser anomenat Millor Jugador Europeu de l'Any. Tot i el seu lideratge a la selecció nord irlandesa de futbol, mai va ser capaç de dur-la a una fase final d'un Mundial. L'any 1999 va ser escollit onzè, darrere Marco van Basten per l'IFFHS, millor jugador europeu del segle XX i en setzena posició a la llista de millors jugador del món del segle XX, darrere de l'alemany Lothar Matthäus. L'admiració envers aquest futbolista al seu país es tal que es va fer famosa la frase "Maradona good; Pelé better; George Best" (Maradona, bo; Pelé, millor; George, el millor), fent un joc de paraules amb el seu cognom, que en anglès significa "el millor".

Es va convertir en un futbolista emblemàtic i reconegut també fora dels terrenys de joc gràcies al seu estil de vida extravagant, que el van conduir a tenir problemes amb l'alcohol. L'alcoholisme, de fet, no només va dificultar la seva carrera futbolística sino que també el van portar a la mort el novembre de l'any 2005 quan tenia 59 anys 



Amb un micròfon al davant, George Best era únic. Vet aquí unes quantes frases seves:

-"Jo tenia una casa a la costa, però per arribar-hi havia de passar per un bar. No vaig aconseguir mai veure el mar".

-"Si hagués nascut lleig no hauríeu sentit mai a parlar de Pelé".

-"Hi ha molta gent que diu que me n’he anat al llit amb set Miss Món, però només me n’hi he anat amb tres".

-"Cada vegada que entro en un lloc, hi ha setanta persones que volen convidar-me a beure, i no sé dir que no".

-"He deixat de beure, però només quan dormo".

-"Si perdia la pilota em semblava un insult personal i volia recuperar-la. Sí senyor, em fotia molt que me la traguessin, perquè era LA MEVA pilota".

-"El 1969 vaig deixar les dones i l’alcohol. Van ser els pitjors vint minuts de la meva vida".

-"He gastat molts diners en alcohol, dones i cotxes. La resta l’he malgastat".

-"No sortia mai de casa amb la intenció d’emborratxar-me; passava i prou".

-"No xuta amb l’esquerra, no juga amb el cap, no sap defensar i no marca gaires gols. Tret d’això, està bé" (sobre David Beckham).

-"No m’arriba ni a la sola de l’ampolla" (sobre Paul Gascoigne).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada