Bloc de la Federació Internacional de Futbol 5x5

Bloc oficial de la Federació Internacional de Futbol 5x5

dimarts, 7 de desembre del 2010

Jugadors de Llegenda - René Higuita

José René Higuita Zapata (Medellín el 28 de agost de 1966) és un futbolista (porter) de futbol colombià.
El seu particular estil de joc, de porter-jugador, en la línia de Soriano, Carrizo i Hugo Gatti, i la seva peculiar personalitat, el van convertir en un ídol al seu país durant els anys vuitanta i noranta. A més que va ser triat per la IFFHS com el 9 millor porter sud-americà del segle XX al 2004.

El seu ingrés com a porter va ser molt anecdòtic. En un torneig de la seva escola, on anaven a escollir els millors jugadors per al Independiente Medellín, René era el golejador de l'equip, però es va lesionar el porter i en el seu lloc el van posar a ell, tornant-se l'amo indiscutible de la porteria.

Higuita va ser fonamental per a un canvi clau en les regles del futbol, ja que després de la seva actuació al Mundial d'Itàlia de 90, amb arriscades i espectaculars jugades per fora de l'àrea, un congrés tècnic a Coverciano 1990, va començar a parlar de l'arquer-jugador perquè, segons el sistema tàctic, es necessitava impulsar un arquer que sabés utilitzar els peus. Això va portar a la norma que si un futbolista torna al seu propi porter una pilota amb els peus, aquest no pot agafar amb les mans.

Higuita és reconegut com un dels millors porters de la història del futbol sud-americà i una figura clau en l'ascens de Colòmbia dins del panorama futbolístic internacional, sent part d'una gran generació al costat de Carlos Valderrama, Freddy Rincón, Adolfo "el Tren" València, Faustino Asprilla, Leonel Álvarez i altres.
 

3 comentaris:

  1. Podries explicar com va acabar? Crec que el van pillar amb no sé quants kilos de farlopa i va acabar mort a una presó colombiana. I no és broma!

    ResponElimina
  2. Ignorant de la vida, va estar uns mesos en presó, i es vs retirar del futbol l´any passat.
    Encara esta viu! Higuita Vive, la lucha sigue!

    ResponElimina