Bloc de la Federació Internacional de Futbol 5x5

Bloc oficial de la Federació Internacional de Futbol 5x5

divendres, 17 de desembre del 2010

Jugadors de llegenda - Oleg Salenko

Va iniciar la seva carrera futbolística a Zenit de Leningrad (Sant Petersburg) d'on va passar el 1989 el Dinamo de Kíev (convertint-se en el primer futbolista rus que passava a jugar a Ucraïna), equip en el qual va militar quatre anys marcant 48 gols.
A la Temporada 1992-1993 li va arribar la seva gran oportunitat de fitxar per una gran lliga com l'espanyola, fent-ho pel CD Logroñés. Després d'un any d'adaptació va realitzar una gran segona campanya, marcant 17 gols que van ajudar a fer encara més gran a l'equip i li van valer la convocatòria per al Mundial. Allà faria història en el partit contra Camerun, marcant 5 gols i sent el primer i únic futbolista que ha aconseguit aquesta proesa en un mateix partit en una Copa del Món. A més, va aconseguir el trofeu de màxim golejador, ha jugat únicament la primera fase del campionat, compartit amb Hristo Stoitchkov.
Salenko va tornar del Mundial convertit en un mite, i la temporada 1994-95 fitxaria per un altre gran de la lliga, el València, on no va quallar per qüestions extraesportives. El gener de 1995 va ser traspassat al Glasgow Rangers de la lliga escocesa i va començar el seu declivi. A l'any següent fitxaria pel Instanbulspor turc, on va fer una temporada mitjanament acceptable (11 gols) però una greu lesió de genoll li mantindria en el dic sec dos anys.
Finalment, va intentar tornar després de la lesió fitxant pel Córdoba Club de Futbol, històric que militava a la segona divisió espanyola, encara que els anys d'inactivitat li van pesar, i li van conduir a un més que discret recés al Pogon Szcezin polonès, el 2001.
Avui dia Salenko és part de les estrelles de la selecció russa de futbol platja, juntament amb altres velles glòries futbolístiques del seu generación.y està venent el seu trofeu de golejador del mundial, a causa de la difícil situació econòmica que travessa




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada